TOELICHTING & INFORMATIE

U kunt hier uw digitale aanvraagformulier invullen

INTERESSANTE WEBSITES

Het LICG heeft onder anderen huisdierenbijsluiters met meer informatie over huisvesting, verzorging en voeding van honden, katten, knaagdieren en konijnen.

logo_licg

Het Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen maakt inzichtelijke welke gedragsdeskundigen erkend zijn en voor wie dierengedragstherapie via een verzekeraar wordt vergoed.

SPPD

De Amerikaanse organisatie voor Shelter Veterinarians heeft richtlijnen geformuleerd voor de veterinaire begeleiding van dierenopvangcentra. Niet alles is binnen de Nederlandse context toepasbaar, maar toch bevatten deze veel nuttige informatie. Zie hiervoor onderstaande link.

logo_licg

Animal Sheltering publiceert onder anderen artikelen over diergedrag, het (juiste) lezen ervan en maakt ook trainingsprogramma’s bekend.

logo-sheltering

Het GroenKennisnet, het Dierenwelzijnsweb, de Dierenbescherming en het Ontwikkelcentrum hebben samen een cursus Dierenwelzijn opgezet. Onderstaand is de link naar deze cursus te vinden.

logo-sheltering

Cats Protection is the UK’s leading feline welfare charity. They help around 205,000 cats and kittens per year through their national network of over 250 volunteer-run branches and 32 adoption centres. They also promote responsible cat ownership with their education projects. Therefore see the link below.

logo-sheltering

De WUR (en ook andere onderzoeksinstellingen) zijn regelmatig bezig betere inzichten over behoefte van gezelschapsdieren en de invulling ervan te verschaffen. Zo is er ook een Checklist beoordeling lichtcondities bedrijfsmatig gehouden gezelschapsdieren.

Onderstaande links werden ons aanbevolen (Dank je, Suzanne.)

 

Disclaimer: We hebben geen invloed op de inhoud. De inhoud is onder andere dan Nederlandse context ontstaan. Desondanks is er veel nuttige informatie op de websites te vinden en kan er inspiratie worden opgedaan. Alle informatie moet (zelf) kritisch worden beoordeeld: past het bij de eigen situatie, de situatie hier en de beoogde doelstelling.

 

http://www.maddiesfund.org/maddies-institute.htm (ook shelter management)
http://www.sheltermedicine.vet.cornell.edu/ (is een link met Maddie’s Fund/Institute)
http://www.sheltermedicine.com/
http://www.sheltervet.org/
http://aspcapro.org/ (ook shelter management)